04 Fermentering


Supermat med et syrlig og funky punch!


Fermentering er en levende konserveringsmetode som blir brukt i alle verdens kjøkken. Kort forklart er det en gjæringsprosess, hvor karbohydrater brytes ned samtidig som ulike syrer eller alkohol blir produsert. Siden det er en levende prosess, vil smaken fortsette å utvikle seg og syrne over tid.

Northern Company har utviklet produktkategorien 04: Ferments for å komponere deilige fermenterte produkter basert på økologiske grønnsaker i kombinasjon med ulike tangsorter og krydder. Produktene tilsettes Norges eneste sertifiserte starterkultur fra BiofedoraTM, som sørger for riktig balanse mellom råvarene og de gode bakteriene.  Resultatet er et produkt med bedre holdbarhet og høyere næringsinnhold, i tillegg til at maten får en mer kompleks og moden smaksprofil. Du kan forvente forfriskende aromaer, umami og en herlig crunch i alle våre ferments.

Levende ferment bør oppbevares på kjøl hvor det vil holde seg stabilt i smaken i 5-6 måneder.